În statul Washington, există un muzeu dedicat Reginei Maria

 În statul Washington, pe malul râului Columbia, între dealurile pline de vii și Parcul Național Maryhill există o mică comunitate neîncorporată, cu mai puțin de 100 de locuitori. Aici în 1926 magnatul industriei feroviare Sam Hill a ridicat un muzeu de artă europeană. Inaugurarea muzeului a avut loc în data de 3 noiembrie a aceluiași an, în prezența Reginei Maria a României, care avea o lungă relație de prietenie cu Hill.

Cu această ocazie, a fost pavat și drumul care ducea către mica așezare. De altfel vizita Reginei Maria în zona Pacific-North West a fost primită foarte călduros atât de autoritățile americane cât și de simplii cetățeni.

Queen Marie Gallery at Maryhill Museum of Art. Photo by Robert Reynolds | https://www.maryhillmuseum.org/


Peste 2.000 de oameni au fost prezenți la evenimentul inaugural, dintre care 400 de elevi ai școlilor din jur și o caravană de mașini sosită tocmai din Portland, Or. Regina Maria a donat muzeului peste 100 de obiecte de artă și de uz personal, printre care enumerăm: tablouri, icoane, manuscrise, precum și rochia purtată în 1896 cu ocazia căsătoriei dintre Țarul Nicolae II și Țarina Alexandra. 

Separat de acestea, Majestatea Sa a donat muzeului 400 de piese țărănești, de la îmbrăcăminte la diverse textile de uz casnic și decorative.

Acestora li s-au adăugat o replică a coroanei Reginei, bijuterii ce au aparținut M.S. precum și o impresionantă colecție fotografică ce documentează vizita acesteia în Statele Unite.

În 1951, celebra Alma de Bretteville Spreckels reușește să recupereze piese de mobilier din Palatul Regal și le donează muzeului.


În statul Washington, există un muzeu dedicat Reginei Maria În statul Washington, există un muzeu dedicat Reginei Maria Reviewed by Zetu Harrys on June 08, 2022 Rating: 5
Powered by Blogger.